...
Hoppa till innehåll

Jordärtskockor

1.895,00kr7.595,00kr

En liten anspråkslös liten knöl som genererar otroliga mängder viltfoder. Flerårig så när du väl etablerat den så sköter det sig självt.

Artikelnr: 8679 Kategorier: ,

Jordärtskockan – en liten anspråkslös liten knöl som genererar otroliga mängder viltfoder.

Flerårig så när du väl etablerat den så sköter det sig självt. Skjuter grönmassa som skapar mer eller mindre en djungel av grönt. Inte minst älgarna är tokiga i grönmassan och betar detta framförallt under vintertid. Vildsvinen uppskattar att böka upp dessa knölar så det rekommenderas att du etablerar din viltåker med jordärtskockor med hjälp av elstängsel till dess att ordentligt grönmassa har skapats. Dock kan det vara bra att låta vildsvinen böka över din yta med jordärtskockor året efter etablering för att få hjälp att dela knölarna i jorden.

Utöver att vara ett fantastiskt viltfoder och skydd så är den alldeles ypperlig i köket, inte minst tillsammans med viltkött. Att göra en puré på jordärtskocka gör att du garanterat gör succé vid middagsbordet. Enkelt och supergott! De sättknölar som vi erbjuder fungerar alldeles utmärkt att sätta i din köksträdgård. Ett kilo satta jordärtskockor ger ca tio kilo prima mat tillbaka.

Läs gärna en rapport från SLU om hur du kan minska betestrycket på åker och skog här.

Kolla in vårt kompletta utbud av produkter för viltvård här

Förpackningsstorlek

100 kilo, 20 kilo

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.