...
Hoppa till innehåll

Salix – viltets favorit nummer 1

1.875,00kr7.350,00kr

Sticklingar avsedda för produktion av viltfoder. Perfekt att plantera i kantzoner, dikeskanter och på viltåkern.

Artikelnr: 8678 Kategorier: , Etikett:

Salix – skapa begärligt foder för klövvilt och skydd för fältfågel i exempelvis en kantzon

Vi laddar inför säsongen 2024 och tar nu emot förbokningar via info@solsbovilt.se. Då skickar vi dig en orderbekräftelse på din beställning och en faktura i samband med att leveransen till dig går iväg. 

Sticklingar avsedda för produktion av viltfoder. Perfekt att plantera i kantzoner, dikeskanter och på viltåkern. Kräver lite engagemang under etableringsfasen, därefter producerar den en ordentligt grönmassa som är väldigt begärligt av viltet. Skapar även skydd för det vilda. Planteras antingen som öar utspritt över ett större område eller som en plantering som efter 5-7 år kan klippas och flisas för att skapa bioenergi. Därefter startar din salixstam om igen och producerar foder. Helt enkelt ett cirkulärt tänkande med fokus på det vilda och skogen.

Vår erfarenhet är att ni ska försöka koncentrera ett antal sticklingar till öar där vegetationen avlägsnats innan för att minimera konkurrensen under tillväxtfasen. Ungefär på samma vis som när du markbereder för dina skogsplantor men här gör du det över en större yta. Redan när sticklingarna sätter den första grönmassan så är de väldigt begärliga för klövviltet. Därav vår rekommendation att sätta ett antal sticklingar i grupp för att öka chanserna att så många som möjligt överlever betningen av klövvilt. För att få maximalt utfall så krävs det stängsling för att utestänga klövviltet helt och hållet under etableringsfasen.

Du beskär den gröna toppen som växer år ett för att öka på sticklingens utbredning av grönmassa. Ju buskigare form dess då mer grönmassa producerar den.

Läs gärna Jägareförbundets information om viltvård för dov– och kronvilt.

 

Kombineras alldeles utmärkt med jordärtskockan som också är väldigt begärligt för klövviltet efter etablering. Läs mer här om vad vi erbjuder er.

Förpackningsstorlek

100 st, 1000 st, 200 st

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.