Salix – viltets favorit nummer 1

500,00kr1.000,00kr

Sticklingar avsedda för produktion av viltfoder. Perfekt att plantera i kantzoner, dikeskanter och på viltåkern.

Nollställ
Artikelnr: 8678 Kategorier: , Etikett:

Sticklingar avsedda för produktion av viltfoder. Perfekt att plantera i kantzoner, dikeskanter och på viltåkern. Kräver lite engagemang under etableringsfasen, därefter producerar den en ordentligt grönmassa som är väldigt begärlig av viltet. Skapar även skydd för det vilda. Planteras antingen som öar utspritt över ett större område eller som en plantering som efter 5-7 år kan klippas och flisas för att skapa bioenergi. Därefter startar din salixstam om igen och producerar foder. Helt enkelt ett cirkulärt tänkande med fokus på det vilda och skogen.

Vår erfarenhet är att ni ska försöka koncentrera ett antal sticklingar till öar där vegetationen avlägsnats innan för att minimera konkurrensen under tillväxtfasen. Ungefär på samma vis som när du markbereder för dina skogsplantor men här gör du det över en större yta. Redan när sticklingarna sätter den första grönmassan så är de väldigt begärliga för klövviltet. Därav vår rekommendation att sätta ett antal sticklingar i grupp för att öka chanserna att så många som möjligt överlever betningen av klövvilt. För att få maximalt utfall så krävs det stängsling för att utestänga klövviltet helt och hållet under etableringsfasen.

Du beskär den gröna toppen som växer år ett för att öka på sticklingens utbredning av grönmassa. Ju buskigare form dess då mer grönmassa producerar den.

Kombineras alldeles utmärkt med jordärtskockan som också är väldigt begärlig för klövviltet efter etablering. Läs mer här om vad vi erbjuder er.

Försäljningen av sticklingar nu avser förbokning inför säsongen 2022 då vi har slut i lager av sticklingar. Istället för att genomföra hela köpet och bli debiterad av Klarna ber vi er mejla era kontaktuppgifter på info@solsbovilt.se så återkommer vi till er med en förbokningsorder på det antalet sticklingar ni önskar så ni inte behöver lägga ut pengarna i förväg.

Förpackningsstorlek

100 st, 200 st